Türkiye’de Okumak mı İstiyorsunuz?
Bunun için tüm bilmeniz gerekenleri sizler için sıraladık. Aşağıdaki maddeleri detaylıca inceledikten sonra hala kafanızda soru işaretleri varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Öğrenci bilgilendirme broşürümüz (Acente Broşürü) için tıklayınız…
- Sosyal ve Kültürel yaşam harika
- Avrupa’ya kıyasla yaşam ve üniversite fiyatları ucuz
- Avrupa standartlarında kaliteli eğitim imkanları
- Mezuniyet sonrası ülkenizde ve Türkiye’de iş bulma imkanları
- Üniversitede okurken çalışma ve burs imkanları
- Her üniversitede ilk yıl Türkçe kursları (TÖMER) vardır.
- Türk Üniversitelerinde 8 milyona yakın öğrenci var.
Bunların 180.000’i Uluslararası Öğrenci olup, tüm ülkelerden öğrenci var. - Türkiye’de her alanda bölümler mevcuttur. (Sağlık, Mühendislik, Uluslararası İlişkiler Ve Ticaret, Sosyal ve Hukuk vb.)
Bilmeniz Gerekenler
1- Türkiye’de okuyan öğrenciler ne diyor?
2- Türkiye’de okumak için 10 neden
3- Study in Turkey
- Önce okuyacağınız bölüme karar vermelisiniz. (Sağlık? Mühendislik? Ekonomi?)
- Devlet Üniversiteleri ucuz, Türkçe Eğitim ve YÖS Sınavı ile giriş yapılmaktadır.
- Özel / Vakıf Üniversiteleri ücretli, eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. Girişler sınavsız olup lise diploma notuna göre yapılmaktadır. Burs imkanları vardır.
- Biz sizlere üniversiteye kayıt olmanız için ücretsiz danışmalık hizmeti vereceğiz.
- Her üniversitenin web sitesinden kayıt tarihlerini ve şartlarını detaylı olarak bulabilirsiniz.
Bilmeniz Gerekenler
1- Kayıtlar Hakkında Bilgi
2- Study In Turkey (Kayıtlar Hakkında Bilgi)
1. Adım
Hangi bölümde okuyacağınıza karar verdiyseniz kayıt işlemine başlayabilirsiniz. En fazla 3 ayrı alan için Ön Kayıt yapabilirsiniz. www.issa.org.tr adresindeki Öğrenci Kayıt bölümüne tıklayınız.
2. Adım
Kayıt Formunu eksiksiz doldurunuz. Bize gelen bilgilere göre sizin adınıza Türk Üniversitelerini araştırıp size en uygun olan 3 üniversiteyi önereceğiz. Kayıtta gerekli belgeler için buraya bakınız.
3. Adım
Seçtiğiniz üniversiteleri birlikte değerlendireceğiz. Ön Kabul Kayıt Belgesi alacağız. Sonra kayıt tarihleri arasında bir üniversitenin kayıt parasını ödeyerek kesin kaydı yaptıracağız. (Her üniversitenin kayıt tarihleri farklı olup genelde Haziran –Eylül ayları arasındadır.)
4. Adım
Kesin kayıt yaptırdığınız üniversitenin açılacağı hafta Türkiye’ye gelip orijinal belgeleri elden teslim edeceksiniz. Son Adım olarak Öğrenci Kimlik Kartınızı alıp Türkiye’de yeni bir hayata başlayacaksınız.
Bilmeniz Gerekenler
Türkiye’de devlet üniversitelerinde lisans veya ön lisans okumak için üniversiteler tarafından düzenlenen bir sınavdır. (Doktora ve Yüksek Lisans için bu sınav istenmemektedir.)
Bu sınavdan alacağınız başarı puanı ve diploma puanınızın ortalamasına göre devlet üniversitelerine kayıt olabilirsiniz. Ancak özel üniversitelerde bu sınava girmenize gerek yoktur. Özel üniversitelerin çoğunda İngilizce eğitim olup diploma notunuza göre kayıt yapılmakta ve ücretlidir.
# Örnek YÖS sınav soruları için tıklayın.
YÖS Sınavları yurtdışında birçok ülkede her üniversitenin kendi belirlediği tarihlerde (genellikle Nisan – Mayıs aylarında) Türkçe ve İngilizce başta olma üzere çeşitli yabancı dillerde yapılmaktadır. Öğrenciler birden fazla üniversitenin düzenlediği YÖS sınavına katılabilir. Her üniversite kendi yaptığı YÖS sınavına ilaveten başka üniversitelerin yaptığı YÖS Sınavını da kabul etmektedir. Sınav ücretleri değişken ve yaklaşık 100 Euro olup sınavdan önce belirlenen tarihlerde bu bedeli ödeyip kayıt olmak zorunludur.
# Üniversitelerin YÖS Sınav güncel tarih ve şartları için tıklayın.
ISSA olarak biz web sitemizden YÖS Sınavı için ön kayıt kabul ediyoruz. ISSA’dan YÖS Ön Kayıt için tıklayınız. Hangi üniversitenin sınavına girmeye karar verdiğinizde öğrencilerden 100 Euro bedeli kredi kartı ile online, banka aracılığı veya nakit olarak alıp kesin kaydını yapıyoruz. Kesin kayıt yapıldıktan sonra sınava girmeseniz veya sınavı geçemeseniz dahi paranız iade edilmemektedir. YÖS Sınavına girene kadar sizlere kayıt işlemlerinde danışmalık vereceğiz ve kayıt ücreti olan 100 Euro’dan başka bir bedel almayacağız.
Bilmeniz Gerekenler
1- YÖS Hakkında Tanıtım Videomuz
2- YÖS Sınavına Kayıt olmak için
3- YÖS ve SAT kursu hakkında
Uluslararası Öğrencilere Yönelik YÖK Bursu
Yükseköğretim Kurulu ile protokol imzalayan ülkelerdeki lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki uluslararası öğrenciler için tasarlanmıştır. Bu program ile Türk yükseköğretim programlarına yerleştirilen öğrencilerin Türkçe Yeterlik Belgesi sahip olmamaları durumunda öğrencilere bir yıl dil hazırlığı sunulmaktadır.Türkiye Bursları
Türkiye Bursları, maddi destek sağlamanın yanı sıra, amaçlanan uygulama programında yabancı öğrencilerin üniversiteye yerleştirilmesini sağlar. Bu özelliği ile dünyadaki diğer burs programlarından ayrılır. Türkiye Burslarının amacı üniversite eğitiminin yanı sıra, öğrencilerin Türkiye’de bulundukları süre boyunca, sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmasını sağlamaktır. Bu burs programı öğrencilerin eğitim süresi boyunca konaklama ve sağlık sigortası gibi ihtiyaçlarını da kapsar.Bilmeniz Gerekenler
1- Türkiye’deki Üniversitelerin Ücretleri Hakkında2- Türkiye Bursları
Türkiye’de Yüksek Öğretim
Öğrenciler liseden sonra girdikleri sınav sonuçları ve tercihlerine göre devlet üniversitelerinde yada özel üniversitelerde eğitim görebilirler.
Üniversitelerdeki programlar; Ön Lisans Programları, Lisans Programları, Yüksek Lisans Programları, Doktora Sonrası Programlar şeklindedir.
Ön Lisans Programları
Ön lisans programları 2 yıl sürelidir. Ön lisans mezunları merkezi bir sınava girmeden ön lisans diplomasını alabilirler.
Lisans Programları
Lisans programları genellikle 4 yıl sürelidir. Diş hekimliği fakültesi eğitimi 5, Tıp Fakültesi eğitimi 6 yıldır.
Yüksek Lisans Programları
Yüksek lisans programları tezli ve tezsiz olmak üzere 2 ye ayrılır. Tezli yüksek lisans genelde 2 yıl, tezsiz olan yüksek lisans eğitimi ise 1.5 yıl sürelidir. Doktora programlarının süresi ise 4 yıldır.
Doktora Sonrası Programlar
Türkiye’de doktora sonrası programlar da mevcuttur ve süresi programa ve üniversitelere göre değişekenlik gösterir.
Akademik Takvim
Türkiye’deki üniversitelerde güz ve bahar dönemi olmak üzere iki akademik dönem vardır. Bunun dışında bazı üniversitelerde yaz okulu programı da uygulanmaktadır.
Bilmeniz Gerekenler
1- Türkiye’de Eğitim Sistemi (YÖK)
2- Türkiye’de Yüksek Öğretim
3- Study in Turkey
Eğitimin ve İlmin Beşiği Türkiye’de Okumak Bir Sevdadır
Türkiye; doğası, tarihi, coğrafi konumu, kültürel yapısı ve eğitimde yakaladığı seviye ile dünyanın önde gelen eğitim merkezleri arasındadır.
Türkiye; yaz mevsimi bir başka, kışı bir başka olan sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu ve çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı güler yüzlü, sıcakkanlı insanların diyarıdır.
Eğitiminiz süresince hoşça vakit geçirebileceğiniz çok sayıda sosyal ve kültürel aktiviteler alternatifleriniz arasındadır. Sömestr tatilinde kayağa, yaz tatilinde denize girilebilen ender ülkelerden biridir Türkiye.
Türk ve İslam kültürünün en güzel şekilde yaşandığı, refah seviyesinin günden güne ivme kazandığı modern ve demokratik bir ülke olan Türkiye’de eğitiminiz süresince tercümanlık, otellerde ve sosyal mekanlarda saatlik çalışmalar yaparak para kazanabilirsiniz. Ayrıca T.C. Devleti’nin verdiği resmî burslar yanında birçok özel kuruluş ve vakfın bursları da siz öğrenciler için önemli ekonomik kaynaklardır.
Sizleri Türkiye’nin Marka Üniversitelerinde Okumaya Davet Ediyoruz
Girişimci ve akademik özgürlüklere inanan Avrupa standartlarında bir üniversitede okumak istiyorsanız sizleri Türkiye’ye davet ediyoruz.
Türkiye’de farklı ve yenilikçi bir araştırma ortamında eğitim görür ve ülkenin dünya ile entegre olmuş, marka değeri yüksek firmalarında staj imkânı bulursunuz.
Türkiye’den mezun olan öğrenciler; bilgi alt yapıları sağlam, özgüveni yüksek, vizyonları geniş bir dünya vatandaşı olarak ülkelerine dönerler. Toplumun her alanında etkili ve söz sahibi kişiler hâline gelirler. Türkiye’de Vakıf ve Devlet Üniversitelerinde Sağlık, Hukuk, Siyasal, Mühendislik ve Sosyal Bilimler gibi istediğiniz her alanda eğitim alabilirsiniz.
Türk üniversitelerinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora yapabileceğiniz gibi hiç para harcamadan Erasmus ve Mevlâna gibi değişim programlarında da kısa süreli eğitimlere katılabilirsiniz. Türkçe eğitim veren üniversiteler dışında İngilizce eğitim veren üniversiteleri ve bölümleri de tercih edebilirsiniz.
Üniversitelerimiz sadece eğitim alınan bir yer değil, sosyal yaşantısı olan ve arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz mekanlarıyla da sizlere gülümser.Yurtlarımız ya da kampusun yakınında tutabileceğiniz bir apartman dairesiyle konaklama ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarımızla fark yaratıyor, hayallerinizi sanatla buluşturuyoruz. Bu laboratuvarlarımızda bilimsel gelişmenizi sağlayabilir, kariyer hayatınıza avantajlı başlayabilirsiniz.
Türkiye’den mezun olduğunuzda ülkenizde parmakla gösterilir, hayranlık ile izlenirsiniz. Ülkenizde veya Türkiye’de en parlak statülerde iş bulabilir, hayatınız boyunca başarıdan başarıya koşabilirsiniz.
İşte Türkiye’de alınan diplomanın manası, dünyada budur!
Sizleri, İlmin Beşiği Türkiye’de Okumaya Davet Ediyoruz
Başkent: Ankara
Nüfus: 76.667.864
Yüzölçümü: 814.578 km2
Coğrafi Koordinatları: 26o ve 45o Doğu Meridyeni , 36o ve 42o Kuzey Paraleli
Kıyı Sınırları: Kuzeyde Karadeniz, Batıda Ege Denizi ve Güneyde Akdeniz ile çevrilidir.
Dil: Resmi Dil Türkçedir. Büyük şehirlerde İngilizce yaygın olarak bilinmektedir.
Para Birimi: TL ( Türk Lirası)
Zaman Dilimi: Doğu Avrupa Zaman Dilimi (UTC +2)
Mesai Saatleri: Türkiye’de çalışma günleri Pazartesi ve Cuma günleri arasındadır. Devlet daireleri, Bankalar ve özel şirket bürolarının büyük bölümü 09:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.
İklim: Orta Kuşak ikliminde bulunan ülkemizde Aralık, Ocak, Şubat aylarında kış; Mart, Nisan, Mayıs aylarında ilkbahar; Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında yaz; Eylül Ekim, Kasım aylarında ise sonbahar olmak üzere 4 mevsim etkileri görülmektedir.